De Gildeslager: Ambacht met Passie!


Prijzen

Al onze zelfgemaakte vleeswaren zijn vrij van nummer E621.

Gouden bekroningen

Deze bekroningen zijn behaald tijdens de keuring van HWG in het najaar van 2017. Uiteraard zijn wij hier zeer trots op. Kom snel langs in de winkel om onze bekroonde producten te proberen!

  • Rookworst
  • Kipfilet
  • Erwtensoep
  • Oerhammetje
  • Eiersalade


Eerder ontvingen wij al gouden bekroningen

  • Achterham
  • Gekookte worst
  • Siepeltjespot
  • Romige rundvleessalade
  • Oma's erwtensoep
  • Filet americain
  • Grillworst
  • Louvestein ham
  • Runderrookvlees
  • Gelderse rookworst
  • Zuurkoolschotel
  • Oma's draadjesvlees
  • Mexicaanse kipschotel
  • Runderrookvlees
  • Braadworsten
  • Lange Jan
  • Gebraden gehakt
  • Gekookte worst
  • Gebraden gehaktballen
  • Bouillonsalade
  • Hachee
  • Brabantse plaatham
  • Slagersachterham
  • Gekookte worst (Goud met ster!)
  • Achterham
  • Rauwe ham


TNO-keuring

Bij een TNO-keuring die onlangs plaatsvond, kregen wij maar liefst 3 x 10 punten toegekend! Dit zijn de producten die 10 punten kregen:

  • Gebraden gehakt
  • Achterham
  • Runderhamburger

Oorkondes 2016

Alle slagerijen die toegelaten zijn tot het Worstmakersgilde onderscheiden zich door het leveren van een uitstekende kwaliteit vlees, worst, vleeswaren, traiteurproducten en andere delicatessen. Vele soorten vleeswaren, worst en traiteurproducten worden op ambachtelijke wijze in eigen bedrijf gemaakt.

Zij ontvangen hiervoor de proclamatie van stichting het Worstmakersgilde.

Het Worstmakersgilde is een club van volambachtelijke slagers, die juist het vervaardigen van topproducten hoog in het vaandel heeft staan. Zij verstaan hun vak als geen ander. Als vakbroeders onder elkaar kijken zij dan ook heel kritisch naar elkaars producten.

De slagers van het Worstmakersgilde, laten hun producten ook regelmatig beoordelen door een vakjury. Op wisselende en onverwachte tijdstippen worden bij de deelnemers producten opgehaald. De producten worden door onafhankelijke keurmeesters heel nauwkeurig geproefd en zorgvuldig bekeken. Ze worden als het ware binnenste buiten gekeerd. Na de keuring wordt er door de jury een beoordelingsrapport opgesteld.

De producten van Slagerij Van der Linden zijn met goud bekroond en ontvangt hiervoor een ‘Worstbeeld’ voor de waardering van zijn ‘gouden’ producten!



Wij zijn genomineerd voor
”Worstmakerij en traiteur van het jaar 2015”

Het Worstmakersgilde is een stichting waar zeer bekwame worstmakers en traiteurs van Nederland worden toegelaten. Zij beheersen dit ambacht in de toppen van de vingers.

De bij het Worstmakersgilde aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij en traiteurkeuken worden regelmatig, maar onaangekondigd, opgeroepen voor de keuring van worst, vleeswaren, salades en maaltijden etc. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Bekwame keurmeesters nemen de producten heel kritisch onder de loep. Gelet wordt op smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten.
Tevens worden er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.

Per gekeurd product worden een aantal punten toebedeeld. Van de 160 deelnemers wordt uiteindelijk een laatste selectie van de 10 beste slagerijen bekend gemaakt. Zij strijden om de felbegeerde titel ”Worstmakerij en traiteur van het jaar”. Alle medewerkers van Slagerij Van der Linden staan er klaar voor om de prachtige prijs in de wacht te slepen.
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op 19 januari a.s. in de evenementenhal in Gorinchem.

Het maken van de lekkerste eigengemaakte worst, vleeswaren en traiteurproducten staat bij Slagerij Van der Linden uit Brakel hoog in het vaandel. Voor Daan van der Linden en zijn team zijn het spannende tijden. ”Zij blijven hun klanten informeren over de gang van zaken”.

Persbericht; jaarvergadering.

"Nieuwe Proclamatie".

Slager & Worstmaker Daan van der Linden ontvangt nieuwe proclamatie uit handen van weerman Peter Timofeef.

Zo'n 350 vakmensen, 170 ondernemers en medewerkers(sters) waren afgelopen maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening.
Ieder jaar worden in hun midden de beste Worstmakers bekend gemaakt.

Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak, maar bovendien microbiologisch. De leden van het Worstmakers Gilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.


Persbericht jaarvergadering, Hotel Vianen

Regiokampioen Regio C Brabant en winnaar TNO Hygiëneprijs

Topsport bedrijven; de veiligste en smakelijkste worst maken is een kunst.

Gildesslager Van der Linden, Brakel ontvangt hoge onderscheiding uit handen van Tineke Verburg, bekend van o.a. Tros TV.

Tijdens de jaarvergadering van Het Worstmakers Gilde, werd Gildesslager Van der Linden, Brakel uitgeroepen tot Regionaal Kampioen Brabant.

Zo'n 375 vakmensen, 185 ondernemers en medewerkers(sters) waren afgelopen maandag naar Vianen getogen voor deze jaarlijkse happening.
Ieder jaar wordt in hun midden de beste Worstmakers bekend gemaakt, tevens wordt bekend gemaakt wie de beste uit de TNO keuring is gekomen.

Hiervoor worden gedurende het jaar op verschillende momenten diverse producten uit het bedrijf beoordeeld. Dat gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding. De leden van het Worstmakers Gilde staan namelijk behalve voor lekkere, ook voor veilige en gezonde producten.

De onaangekondigde keuringen maken duidelijk dat Slager- worstmaker De Gildeslager, Van der Linden 52 weken per jaar, samen met zijn team, een topprestatie levert en daar hoort deze geweldige onderscheiding bij.

Volgens slager Daan Van der Linden is het geheim: de kwaliteit van de grondstoffen, de zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen afgestemd op de wensen van zijn consumenten, in combinatie met het vakmanschap. Daarom worden onze worstsoorten en vleeswaren tot in de verre omtrek gewaardeerd.

Hier is sprake van passie, een 'onvoorwaardelijke liefde' voor het vak, en dat proef je!

Persbericht regiokampioen

Daan van der Linden is een trots man. En terecht. Afgelopen week sleepte zijn slagerij de prestigieuze TNO hygiëneprijs in de wacht en werd hij ook nog regiokampioen worst maken.

Ook op deze ronduit stormachtige vrijdagmiddag is Daan van de Linden het zonnetje in huis. Met een glimlach van oor tot oor bedient hij de klanten van de Brakelse slagerij.
De slager, die getuige een tiental bekers op de toonbank al meerdere keren in de roos heeft geschoten met zijn vleeswaren, kan inmiddels beter een heuse prijzenkast aanschaffen.

Een eer
Wat is het geval? Nietsvermoedend reden Daan en zijn vrouw Anke vorige week maandag naar hotel Vianen, waar de jaarvergadering van Het Worstmakers Gilde plaats vond. Zo'n 375 vakmensen en 185 ondernemers en medewerkers waren daar aanwezig.
groot was de verrassing voor de Van de Lindens toen zij de TNO hygiëneprijs kregen uitgereikt.

"Dat is echt een eer, hoor", glundert de slager nog. "Het is een hoge onderscheiding, waar ik heel trots op ben". Voor deze prijs worden gedurende het hele jaar op een onverwachts moment diverse producten uit de slagerij door TNO beoordeeld. "De keurmeesters bellen een half uur van te voren dat ze eraan komen, waarna ze een selectie maken van vier producten: twee uit de versvleesafdeling en twee uit de worstmakerij".

TNO meet vervolgens het bacteriologische gehalte in de worst. Dat het met de hygiëne in de Brakelse slagerij goed gesteld is, bewees de uitverkiezing. "We werken er het hele jaar hard aan, maar dat dat op deze manier bevestigd wordt is natuurlijk fantastisch."

Geur en smaak
"Maar de koek was nog niet op. Ook de kunst van worst maken verstaat Daan van de Linden als geen ander. Op diezelfde jaarvergadering werd de Gildeslager uitgeroepen tot regionaal (Brabants) kampioen worst maken. Ook hiervoor worden gedurende het jaar onaangekondigd diverse producten uit het bedrijf beoordeeld.

"Dit gebeurt op geur en smaak door een vakjury, maar bovendien microbiologisch door TNO voeding". En zo reisde de Brakelse Gildeslager met twee nieuwe trofeeën tevreden terug naar Brakel.



Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.