Worstmakerij

De laatste tien jaar hebben wij elk jaar meegedaan aan de verkiezing van worstmakerij van het jaar. Hierbij behaalden wij 7x een plaats bij de laatste tien. Een plek waar wij telkens weer trots op zijn. In 2002 werden wij tevens de winnaar van de microbiologische test van TNO te Zeist. Voor u een garantie van verse, zuivere en betrouwbare producten.

In onze worstmakerij produceren wij 80% van al onze vleeswaren en worsten. Daarnaast produceren wij vele specialiteiten. Op nationale en internationale vakwedstrijden zijn onze producten diverse malen bekroond met goud.


Toppers

  • Boerenachterham
  • Slagers achterham
  • Mild gezouten runderrookvlees
  • Boterhamworst
  • Gebraden gehakt
  • Rookworst
  • Louvestein ham
  • Brakelse mix
    • Gebakken rookworst
    • Bamiballetjes
    • Nasiballetjes
    • Chinese balletjes
    • Cevapcici
    • Satéballetjes
    • Brakelse brokjes
    • Naturel balletjes
    • Halve maantjes
    • Mini frikandelletjes
    • Mini krokantjes

Biologisch varkensvlees

Elk laatste weekend van de maand kopen wij een biologisch varken, wat wij dan zelf slachten. Wij hebben dus dat weekend vers biologisch varkenvlees. Het varkenvlees komt uit de buurt: namelijk van varkenshouderij Van den Bogert. Het slachten doen wij in combinatie met Deli Harmony.

Varkenshouderij Van den Bogert

Op de Biologische varkenshouderij van Andries en Janny van den Bogert-Hoeflaken in Hedel is aandacht voor wat varkens graag willen. Daar lopen de varkens lekker vrij rond. Het is dan ook een biologische varkenshouderij. Hier hebben varkens het best naar hun zin met hun ruimere lig- en loopruimte in de stallen, de stro onder hun hoefjes en de vrije uitloop naar buiten toe. Er is zelfs een heuse modderpoel voor de zeugen!

Duroc D'olives

Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.

In ons assortiment

  • Varkenshaas
  • Schouderkarbonade
  • Ribkarbonade
  • Rollade
  • Hamlappen
  • Speklappen
Afbeelding

Lindenhof Rundvlees

Van boer tot klant in één hand

Voor Gildeslager Daan van der Linden wordt een wens werkelijkheid nu hij samen met rundvleesmester Steef van der Linden van boerderij de Lindehof in Brakel super rundvlees kan afnemen dat van kalf tot aan de slacht door de boer wordt gemest op een diervriendelijke manier.

Omdat het voor de klant in de slagerij steeds belangrijker wordt om de oorsprong van het dier te weten is deze samenwerking, na een eerder overleg tussen slager en boer, zeer prettig te noemen. Steef liet in dit gesprek al merken hij het als een eer te zien, dat zijn vleesvee in de slagerij in Brakel verkocht kon gaan worden, en Daan het op zijn beurt prachtig vond het vleesvee aan de Burgemeester posweg op te zien groeien in de wei en op stal Slager Daan kan op alle momenten van het proces samen met de boer Steef overleggen hoe te handelen tijdens het traject van kalf tot slacht omdat elk dier een persoonlijke benadering nodig heeft, omdat geen enkel dier gelijk is, en de een wat eerder dan het ander geslacht moet worden als de vetbedekking van het die bereikt is.

Op dit moment zijn er op de boerderij zo n 30 (moeder)dieren waaruit de kalveren geboren worden, die de eerste 6 a 7 maanden bij de moeder kunnen zogen en daarna worden geselecteerd om verder mee te fokken of om te worden afgemest zodat er in de toekomst elke één of twee weken een dier kan worden afgeleverd aan de slagerij. Vanaf nu worden de eerste dieren  afgeleverd en na een weekje rijpen kunt u deze week al van het voorvlees proeven, het achtervlees wordt minmaal vanaf 2 weken gerijpt tot de gewenste malsheid is bereikt.

In ons assortiment

  • Biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Riblappen
  • Sucadelappen
  • Gerijpte entrecôte

Persbericht "De Toren"

Corr: Huib Ermstrang

De smaak die vroeger zo gewoon was is nu terug

Brakel- Slager Daan van der Linden in Brakel heeft weer een nieuwtje bedacht. Hij laat namelijk gemarmerde entrecote en cóte de boeuf van verbeterde roodbonte koeien 6 weken rijpen in een droogcel. “Hierdoor wordt het vlees gefermenteerd waardoor een malsheid en smaak ontstaat, die men vroeger gewend was van rundvlees”, verklaart Daan. “We brengen hiermee een product, dat zich onderscheidt van het grootwinkelbedrijf en vooral een product dat zonder E-nummer t.b.v. de houdbaarheid door ons ‘op de markt’ wordt gebracht. Want drogen is rijpen, terwijl vocht besmetting van het vlees kan veroorzaken”.
Daan kwam op het idee door een uitspraak van een topkok die beweerde dat het beste vlees uit Zuid Amerika komt. “Dat laat ik me natuurlijk niet zeggen, dus lever ik nu het bewijs dat vlees van topkwaliteit nog altijd uit ons eigen landje komt. En zonder al die vliegkilometers om dat rundvlees hier te krijgen”.

“Het liefst zou ik in de winkel een etalage laten maken, waar de klanten het rijpingsproces kunnen volgen, maar dat is nog toekomstmuziek”.
De laatste 6 weken was de verkoop van deze rundvleesdelen volgens de Brakelse Gildeslager al een groot succes. “We verkochten dit product toen nog alleen op bestelling, maar vanaf deze week is er een ruime voorraad. Ik nodig daarom alle mensen uit om eens van deze superieure kwaliteit te proeven en de smaak van vroeger te herbeleven”.

Afbeelding

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.