De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Afbeelding

Over ons

Sinds 1913 bestaat slagerij van der Linden in Brakel. Het bedrijf is steeds van vader op zoon gegaan en inmiddels staat de derde generatie van der Linden in de slagerij.
Daan staat in 2003 alweer 25 jaar in de zaak.

Ons rundvlees komt wekelijks van onze vaste mester. Wat garant staat voor een constante kwaliteit in ons rundvlees. En dat proeft u.

In onze slagerij vindt u vele producten afkomstig uit onze worstmakerij / zouterij.
Daarbij kunt u denken aan onze achterham en onze boeren rauwe ham.
Daarnaast zijn wij specialist in gegrilde producten. Onze spare-rib zijn wereldberoemd in heel Brakel. In de slagerij zijn wij werkzaam met 6 medewerkers.

Voor feestelijk etentje leveren wij heerlijke gourmetschotels in diverse prijsklassen. De schotel worden fraai opgemaakt en kunnen zo op tafel gezet worden.
Wilt u graag een buffet, dan vindt u bij ons vele mogelijkheden. Zowel warm, koud als gecombineerd leveren wij heerlijke salades, warme gerechten en eventueel ook nagerechten.

Bezorgen

  • Wij kunnen uw bestellingen bezorgen in en om Brakel.
  • Onze kosten van bezorging zijn € 7.50
  • Buiten Brakel zijn de bezorgkosten in overleg.
  • De tijd van levering wordt in ook overleg bepaald.

100 jaar Slagerij van der Linden uit Brakel

In 1913 werd in de Kommerstraat 18 een slagerij annex slachtplaat opgericht door opa Daan van der Linden. Hij slachtte voornamelijk bij de mensen thuis. In de kleine winkel werd hoofdzakelijk rund- en schapenvlees verkocht. Door de mensen thuis werd een varken gemest met etensafval en landbouwproducten en in de slachtmaand november werd het geslacht. Er werd onder andere worst, zult en balkenbrij van gemaakt. Maar ook de haren werden verwerkt tot schrobborstels.

In 1954 werd aan de Burgemeester Posweg een nieuwe winkel met woonhuis gebouwd waarin vader Hannes en moeder Jackie van der Linden hun slagerij stichten. In de winkel werd worst en varkens-, rund- en lamsvlees verkocht. Bij de winkel was een slachtplaats waardoor de slachtingen niet meer bij de mensen thuis gebeurden.

De slagerij stond op een gegeven moment een beetje stil in zijn ontwikkeling, omdat er geen sprake was van een opvolger. Maar toen zoon Daan in 1973 besloot om het toch maar eens in de slagerswereld te proberen, werd er meteen gemoderniseerd en geïnvesteerd in nieuwe machines. Er kwam een nieuw rookkast en kookketel. Deze investering van maar liefst 7900 guldens bezorgde vader de nodig kopzorgen, hij dacht dat dit bedrag nooit meer terug verdient zou worden. Maar toen hij zag dat er een veel
constanter product geleverd werd, werd hij ook enthousiast.

In 1978 namen Daan en zijn vriendin Anke de slagerij over. De de winkel werd grondig verbouwd en er werden flinke vorderingen gemaakt op het gebied van vlugge en panklare specialiteiten. In 1980 trouwden het stel omdat Daan nog meer kon dan alleen worst maken en werd zoon Johan geboren. In 1983 werd dochter Caroline geboren. Zij neemt op dit moment de winkelverkoop voor haar rekening en is verantwoordelijk voor de catering en bbq party's.

Het bedrijf bleef groeien en kreeg in 1986 een nieuwinterieur met een nieuwe toonbank. In 1992 werd jongste zoon Rick geboren die het gezin kompleet maakte. Door de gestage groei werd er in 2003 besloten een nieuwe woonhuis achter de zaak te bouwen en het gehele pand te gebruiken voor slagerij annex worstmakerij. De winkel werd hierdoor vergroot van 26 naar 72 vierkante meter en de routing werd geoptimaliseerd.

In 2013 werd er een nieuw warmte-terugwin-systeem geïnstalleerd waardoor de warmte die vrij komt van de koelmotoren wordt gebruikt voor de warmwatervoorziening en om het pand te verwarmen. Op het dak werden zonnepanelen geplaatst. Hierdoor ontstond er een duurzame en verantwoorde onderneming.

Spaarkaart

Spaar mee via ons spaarsysteem!

Sinds 1 april 2011 hebben wij een spaarkaart systeem. U kunt sparen voor zowel food als non-food artikelen van een stukje grillworst tot een luxe barbecueschaal!

Maximaal 2000 per keer inleveren.

Saldochecker


Food

100 punten Rookworst
100 punten Kookworst
100 punten Grillworst
200 punten Gevuld stokbrood naar keuze
400 punten 3 kogelbiefstukken van de actie
500 punten Varkensrollade ± 1 kilo
500 punten Vleeswarenbon twv € 10,00
1000 punten 4 persoons standaard barbecueschaal
1000 punten 4 persoon standaard gourmetshaal
2000 punten 4 persoons luxe barbecueschaal
2000 punten 4 persoons luxe gourmetschaal


Non-food

100 punten Potje hela saus naar keuze
200 punten Zak houtskool
200 punten Zak briketten
300 punten Vleeswaren boekje
400 punten Roestvrij stalen barbecueset
500 punten Vleeswarenbon twv € 10,00
1000 punten Slagersmes naar keuze

Mobiele keuken

Maak nu gebruik van onze mobiele keuken.

De huur van onze mobiele keuken (indien beschikbaar ) is € 50.00 per dagdeel.
Per weekend € 150.00 of anders overeen gekomen.
Borg € 200.00 deze dient vooraf te worden betaald.

Indien bij terugbrengen wordt geconstateerd dat onze mobiele keuken niet schoon afgeleverd wordt zal € 75.00 in rekening worden gebracht voor schoonmaakkosten.
Bij huur dient u een kopie van uw identiteitskaart te overleggen.

Het aantal personen kan tot 48 uur voor aanvang van het barbecuefeest worden gewijzigd.

Afbeelding
Afbeelding

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.